NORDIC EVO II INVERTER (R410a), -23˚C, WI-FI

NORDIC EVO II инвертер клима уред со

 • Wi-Fi контрола и управување
 • Специјално дизајнирана за работа во нордиски предели
 • Step-less fan control – уникатна технологија за фино прилагодување на брзината на вентилаторот на внатрешната единица во широк опсег од 1% до 100%
 • I-Action технологија – за стабилна работа на компресорот на ултраниски фреквенции (1 Hz)
 • Ладење од +18˚С до +48˚С
 • Греење од -23˚С до +24˚С
 • Интелегентен дефрост
 • Грејач на компресор
 • Грејач на шасија
 • Регулирање на брзината на вентилаторот на надворешната единица
 • Енергетска класа А++

slika1

 

Модел CH-S09FTXN-E2wf CH-S12FTXN-E2wf CH-S18FTXN-E2wf
Капацитет ладење/греење

(kW)

2,50 (0,78-2,90) /

2,80 (0,73-3,30)

3,40 (1,30-3,90) /

3,60 (0,80-4,20)

5,13 (1,00-6,70) /

5,27 (1,10-6,80)

Напојување ~220V-240V/50Hz/1Ph
Електрична потрошувачка (ладење/греење)

(kW)

0,58 (0,075-1,43) /

0,65 (0,135-1,55)

0,79 (0,09-1,56) /

0,80 (0,14-1,65)

1,42 (0,35-2,50)/

1,53 (0,35-2,50)

EER/COP 4,32/4,51 4,32/4,51 4,32/4,63
SEER/SCOP 6,15(А++)/

4,6 (А++)

6,3 (А++)/

4,8 (А++)

6,4 (А++)/

4,8 (А++)

Проток на воздух (m3/h) 520/440/230/150 550/470/250/180 850/720/610/520
Ниво на бучава (внатрешна -мин., средна, макс./надворешна единица)

dB(A)

40/36/24/19

52

41/37/25/20

53

46/42/39/28

56

Димензии (внатрешна/ надворешна единица) (mm) 792×279х195

830х540х325

792х279х195

830х540х325

972х302х224

960х700х396

Маса (внатр./надв. единица) (kg) 9/29 9/30.5 14/43
Одвлажнување (l/h) 0,8 1,4 1,8
%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close